Jag delade det här receptet på Instagram men känner att jag vill få den nedskriven även här. JÄTTEGOTT! Jag är ju så svag för bars att trycka i mig i farten. Jag är en usel lunchperson men däremot en rutinmänniska och jag äter sex gånger per dag. Magen säger till när det är dags. Samam tider varje dag. Är jag Skalman?Hursom, mellisar är mitt bästa. Så här kommer ett väldigt enkelt recept på mellisbars som jag redan hunnit baka flera gånger om. Recept mjuksega havre och mandelbars med karamellkräm.Obs! Välj ingredienser efter egna preferenser. Du kan blanda i torkade bär i smeten till exempel eller toppa barsen med smält mörk choklad, byt ut lönnsirapen mot honung osv. Blir smeten för torr, addera lite mer vatten.Havrebars Ingredienser: 2 dl havregryn3 msk mandelsmör2 msk lönnsirap2 msk vatten1 nypa havssalt Topping KolakrämIngredienser: 8 dadlar ( jag använde normalstora)hett vattenÄkta vaniljpulverKallt vatten Gör såhär:Blötlägg dadlarna till karamellsåsen i en skål med hett vatten och låt stå.Blanda ihop alla ingredienserna till havrebarsen i en skål eller mixa i en mixer beroende på hurdan konsistens du vill ha. Jag blandade med en gaffel. Blir det för torrt addera lite vatten. Konsistensen ska vara mjuk men ändå formbar.Tryck ut smeten i en form med bakplåtspapper.Sila bort vattnet från dadlarna och mixa de med en nypa vanilj och kallt vatten med en stavmixer. Ta några matskedar vatten åt gången tills du är nöjd med konsistensen. Tänk Dulche Leche konsistens!Bred karamellkrämen på havresmeten och toppa med det du tycker är gott. Jag tog hackade pistagenötter och torkad klint ( egenodlad ) för att det är fint. Ställ i kylen en timma och skär därefter i bitar. Förvaras svalt. ♥️ Julia