Hej på er!Efter en hektisk maj och början på juni landar jag nu i sommarlov. Jag har inte avslutat det jag ska, så en del jobb hänger sig kvar men samma stund som våra små gick på sommarlov så infann sig den helt rätta känslan hos mig. Hur kunde det gå så snabbt? Brukar ta veckor innan jag landar i den. tacksam för det, för sommarlovskänslan är den absolut trevligaste sortens känsla.Vi dyker rakt ner i midsommaren. Imorgon är det ju midsommarafton. Våra planer är inga särskilda mer än att vi ska äta gott och njuta av dagen och kanske en ljummen skön kväll på terrassen... Tårta och gubbröra, mina midsommarfavoriter. Recept Gubbröra Ingredienser:2-3 kokta finhackade ägg1 dl gräddfil1 dl riven västerbottenostFinhackad rödlök, dill och gräslök.1 burk finhackad matjessill Gör såhär: Blanda varsamt ihop alla ingredienser och servera till ett gott knäcke! Recept Marängtårta/bakelser ca 10 st( Fridas bokblogg) Ingredienser:Maräng4 äggvitor2 dl socker Fyllning: 2 dl vispgrädde100 g naturell färskost1 dl florsocker1 tsk vaniljsocker300 g jordgubbar Gör såhär:Sätt ugnen på 160°c över/undervärme och placera ut 12 muffinsformar på en plåt eller ett bakplåtspapper, ställ åt sidan.Vispa äggvitan till ett fast skum med elvisp och tillsätt därefter lite socker i taget under vispning tills den är helt slät.Klicka ut maräng i muffinsformarna eller på bakplåtspappret och forma gropar med en sked i marängerna.Ställ in i ugnen och sänk värmen till 120°c, grädda mitt i ugnen i ungefär 1 timme. Stäng av ungen och låt marängerna stå och svalna tills ugnen blivit helt kall.Vispa grädde, philadelphia, florsocker och vaniljsocker till ett fluff. Hacka jordgubbarna fint och blanda ner i smeten. Fyll marängerna med fyllningen och piffa med valfria bär och blommor! ♥️ Julia