Jag vet att det här receptet är en riktig favorit hos många. Hämtad ur den enda kokboken man behöver, Annas mat.Ett recept som sitter i mina händer sedan jag flyttade hemifrån. Och som alltid blir lika gott. Perfekt att slippa knåda. Om jag ska ge ett tips så är det att välja mjöl omsorgsfullt. Ett riktigt bra mjöl gör så stor skillnad i smaken. Recept Ett enkelt brödIngredienser:5 dl fingervarmt vatten1 dl mjölk25 gram färsk jäst1 msk honung2 tsk salt12,5 dl vetemjöl + till utbakning Gör såhär:Smula jästen i en rejäl bakbunke. Tillsätt honung, salt och en dl vatten. Rör om tills jästen löst upp sig. Häll i mjölet och rör om ordentligt. Degen ska vara lös! Strö över mjöl på degen och lägg en kökshandduk på bunken. Låt jäsa i en och en halv timma. Sätt ugnen på 225 grader och tippa över degen på ett mjölat bakbord. Skär bitar av degen ( knåda inte ett endaste dugg ) och lägg på en plåt. Grädda tills du är nöjd med färgen, det brukar ta ca 10 minuter beroende på ugn.Ät och njut. Med jättemycket smör! Julia