Jag bakar ofta. Det är något speciellt med att baka tycker jag. En känsla av trygghet på något sätt. Att få stå och dona i sitt alldeles egna lilla kök. Doften som sprider sig, de söta smakerna i munnen och stunden av att sitta ner tillsammans. Marängbakelser är kanske något av det godaste och de bakar jag ofta nu under sommaren. Enkla att göra och variera med valfria bär. Och givetvis otroligt goda. seg maräng som möter den något syrliga grädden med vanilj och färskost med bär.Receptet kommer från Fridas Bakblogg! Recept 10 st marängbakelserIngredienser maräng :4 äggvitor2 dl strösocker Ingredienser fyllning:2 dl vispgrädde100 g färskost1 dl florsocker1 tsk vaniljsocker300 g jordgubbar Gör såhär: Sätt ugnen på 120°c och lägg bakplåtspapper på två plåtar.Vispa äggvitan till ett fast skum och tillsätt sockret lite i taget tills sockerkristallerna är helt borta.Klicka ut smet på bakplåtarna i runda former och tryck en sked i mitten så det blir en fördjupning i marängen.Ställ plåtarna i ugnen och grädda i ungefär 1 timme. Vispa grädde, färskost, florsocker och vaniljsocker fluffigt.Hacka jordgubbarna och blanda i smeten.Fördela fyllningen på marängerna och dekorera! Till Mor på söndag! Det är i alla fall min plan för söndagens Morsdag fika.Kram Julia